Esselâmu Aleyküm ve Rahmetüllâhu ve Berekâtuhu بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Devlet-i Aliyye'nin değerli ve saygıdeğer mensupları; Bugün ilk insan, ilk peygamber dünyanın her yerinden alınan toprakların birleştirilmesi ve Allah(c.c)'ın emri ile yaratılan Hz. Adem (a.s) ile tanıyacağız. Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti. (Bakara/30) Hz. Adem'in yaratılışı Allah(c.c) ve Melekleri arasında geçen bu konuşma ile başlamıştır. Yüce yaratıcı ilk insanı toprak ve suyun karışımı çamurdan yarattı, ruhunu yaratmış olduğu bedene üfledi ve tüm meleklerin Hz Adem'e secde etmelerini emretmiştir. Dünyanın her yerinden gelen toprakların birleştirilmesi sonucu yaratıldığı için şuan ki insanların ten renkleri, göz renkleri hepsi birbirinden farklıdır. Bu değişiklikler Hz. Adem'in karmaşık geninden gelmektedir. Tüm melekler ona iman etmiş aralarında sadece şeytan "beni ateşten yarattın onu çamurdan, ben ondan daha hayırlıyım" diyerek bunu reddetmiştir ve şeytan yüce yaratıcının huzurundan kovulup lanetlenmiştir. Allah(c.c) yarattığı ilk insana eş olarak Hz.Havva annemizi yaratmıştır ve ikisini de cennetine alır. Cennete harika yaşamları olan ilk insanlara yüce yaratıcı tek bir yasak koymuştur. O ağaçtan uzak durmalarını ve meyvesinden yemelerini yasaktı. Şeytan cennettin kapılarından onlara vesvese veriyordu fakat sürekli başarısız olmasına rağmen şuanda da olduğu gibi hala vazgeçmiyor. Şeytan o ağacın sonsuzluk ağacı olduğunu meyvesini yediğinizde sonsuza dek cennette kalacaklarını ve "ben cennetten kovuldum geri gelemiyorum benim gibi olmayın yiyin o meyveden" diyerek onları kandırdı. İlk insanlar şeytana uymuş o meyveden yemişlerdir. Allah (c.c) yarattığı ilk insanları Dünya'ya göndermiş ve onlara vermiş olduğu akıl ile dünya üzerinde ki zorlukları aşmalarını izlemiştir. Şeytan onları, onlardan doğanları ve şuan da halen bizleri kandırmaya çalışmaktadır. Dünyada yaşayacak insanoğlunun ilk adımı ve imtihanımız bu şekilde başlamıştır. Hz. Adem'in Duası: رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَاوَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ Rabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve il lem teğfir lenâ ve terhamnâ le-nekûnene mine'l -hâsirîn Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz. (Araf 7/23) Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh Güç ve Kuvvet Yalnızca Allah'a Mahsustur! Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.