“Ya Resulallah! Seni çok ama çok seviyorum.” dedi. Efendimiz (s.a.v) şöyle bir döndü ve dedi ki: “Babandan ve annenden daha mı çok?” “Evet, Ya Resulallah!” dedi. Efendimiz: “Evladından ve eşinden daha mı çok?” diye sordu. “Evet, Ya Resulallah!” dedi. Bu sefer Efendimiz: “Malından ve mülkünden daha mı çok?” diye sordu. “Evet, Ya Resulallah!” dedi. Efendimiz;“Peki, nefsinden ve canından daha mı çok?” diye sordu. Efendimiz’in sorusu karşısında Hz. Ömer (ra), hiç tereddüt etmeden: “Hayır, Ya Resulallah! Sizi nefsimden ve canımdan daha çok sevmiyorum?” dedi.“ Efendimiz, Ömer’in bu cevabı karşısında: “Olmadı Ey Ömer, olmadı! Eğer ben sana nefsinden bile daha sevimli olmazsam kâmil bir imana ermiş olamazsın.” dedi. Konuşan; Efendimiz’in lisanı ile dilinin üstünde meleğin dili olan, konuşan değil konuşturulan olan Ömer idi. “Ömer’in dilinin üzerinde meleğin dili vardır; o söyleyen değil, söyletilendir.” Peygamber sevgisini bizlere böylesine etkileyici bir şekilde gösteren yüce yaratıcıya hamd olsun.